Васил Божков
на снимката: Васил Божков

Днес Васил Божков пусна видео обръщение, в което не обяви създаването на политически проект, както обеща миналата седмица.

В обръщението му има обвинение към управляващите, че са го рекетирали във връзка с бизнеса му. В изявлението си бизнесменът казва, че съжалява, че се е поддал на този рекет и призова гражданите „да се надигнем и да ги сменим„.

ДЕБАТИ.БГ публикува и цялото видео обръщение на Васил Божков:

Аз съм Васил Божков. 30 години правя бизнес в България. Имах железен принцип – никога не се поддавах на рекет и изнудване. 2014 година наруших този принцип.

Поддадох се на изнудване от управляващата хунта. Всички видяхте какво се случи.

Сега съм обявен за престъпник. Престъпник, защото най-накрая казах „НЕ“.

Моята огромна вина е, че не направих това по-рано. Поддадох се, защото исках да запазя бизнеса, граден 30 години, хилядите работни места и да не разрушавам съдбите на хората свързани с работата ми.
С това си действие подпомогнах разрастването на тумора, който унищожава държавата ни.

Хората са тези, които създават благата. Хората са тези, които избират управниците си. Но когато тези управници не изпълняват функциите си, хората са тези, които са длъжни да се вдигнат и да ги сменят.

Държавата – това сме всички ние, а не няколко човека, претендиращи, че са държавата.

Българският бизнес създава работни места, строи магистрали и пълни хазната. Политиците само грабят, защото не могат да създават.

Единственият правилен начин е да направим това, което сме длъжни. Единственият правилен начин е да се обединим. Единственото правилно действие – да се надигнем и да ги сменим. Времето за бездействие свърши. #БъдетеСмели!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!