Васил Божков

Бизнесменът Васил Божков обяви създаването на нов политически проект –  национално движение „Център“. Формацията бе представена в София от хазартния бос, който в момента е под домашен арест.

Председател на управителния съвет на формацията застава философът Дарин Дросев. Към настоящия момент той е главен асистент в катедра „Логика, етика и естетика“ на Философския факултет към Софийския университет.

„Дневник“ припомня, че той е бил нещатен сътрудник на бившия депутат от ПП и настоящ подуправител на БНБ Андрей Гюров.

Тридесет и пет години една „мафия“, наричаща себе си „политици“, ни лъже. Няма образование, бизнес, здравеопазване, каза на събитието на учредяването на формацията Васил Божков.

По думите му 2024 г. е съдбоносна, светът се променя, няма еднополюсен модел.

Васил Божков влиза в политиката с нов партиен проект. Мотото е: „Всички срещу хунтата“

Формацията си поставя за цел да „спаси България и народа ни от унищожаване“, се посочва в приоритетите ѝ, пише БТА. Политическото движение иска да обедини около себе си еднакво мислещи личности, организации и партии, а целта е гражданско общество, което „да има свободата да отговаря за своята съдба“.

Подобряване на жизнения стандарт на хората е един от националните приоритети на формацията, както и защитата на националния интерес.

От „Център“ се обявяват за справедливост и равенство, върховенство на правото, демократичност, културна идентичност, прозрачност, отчетности и за пренасяне на успешни практики от други държави у нас, съобразявайки националния интерес.

Тези цели могат да бъдат постигнати с активно гражданско участие, качествена политика, експертност, иновации, образование и информираност, посочват от формацията.

Дамян Качуслки е председател на изпълнителния съвет. Членове на УС са реставраторът Емилия Божинова, Румен Стоянов – изп. директор на сдружението на кметове на кметства, Мануела Димитрова – юрист и други.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук