Васил Божков
На снимката: Васил Божков

Намиращият се в Дубай бизнесмен Васил Божков обяви в своя профил във „Фейсбук,“ че в утре в 10:00 часа ще стане ясен новият собственик на „Левски“. Божков е търсен от българската прокуратура, а сметките на негови фирми – запорирани, което напарви невъзможно финансирането на „сините“ и практически постави под съмнение съществуването на клуба в професионалния футбол.

През последните дни се разигра задълбочаваща се драма около собствеността на 86,6% от акциите на клуба. Те бяха джиросани от собственика Георги Попов /приближен на Божков/ на премиера Борисов, който ги отказа и нарече случващото се „цирк“. Последва трескаво търсене на нов собственик, което може да приключи утре. Като най-силно подкрепен от феновете кандидат се очартава легендата на „Левски“ Наско Сираков. Според анкетата, проведена от Божков, втори избор е Делян Пеевски.

Ето какво написа Васил Божков в профила си:

„Благодаря ви за интереса, активността и най-вече за смелостта да го направите открито. Утре в 10:00 ч. ще стане ясно името на новия собственик на 86.6 % от акциите на ПФК ЛЕВСКИ

#БъдетеЗдрави“

По-рано днес той организира електронно гласуване и попита хората кой трябва да получи мажоритарния дял акции на клуба.


Той приложи и резулаттите от онлайн допитване за предпочитанията на феновете кой да е новият собственик на клуба.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!