Владимир Путин

Владимир Путин ще напусне през януари поста, заради проблеми със здравословното си състояние. За това съобщават няколко британски вестника. Според публикациите Путин страда от  Паркинсон. Новината се съобщава от „Дейли Мейл“, „Мирър“ и „Сън“, като цитират  източници от Москва.

За пенсионирането на 68-годишния президент на Русия настоявали  бившата гимнастичка Алина Кабаева, спрягана за любовница на Путин и двете му дъщери. Това е заявил пред „Сън ”кремълският критик професор Валери Соловей.

Соловей казва, че президентът страда от Паркинсон.

„Има семейство, което има голямо влияние върху него. Той възнамерява да оповести публично плановете си за предаване през януари, заявява Соловей пред „Сън”, цитиран и от „Дейли мейл” и „Мирър”.

Според Дейли мейл последните кадри на походката на Путин и хващането му за подлакътника на един стол будят въпрос относно състоянието му. Погледите на присъстващите също са били привлечени от потрепваща писалка в пръстите на бившия оперативен агент на КГБ. В публикацията се споменава и за чаша, за която анализатори твърдят, че е била пълна с болкоуспокояващи.

По-рано тази седмица стана ясно, че Путин готви неочаквани промени в законодателство, за да се гарантира, че може да стане доживотен сенатор.

Законопроектът за Съвета на федерацията позволява на държавния глава да назначава пожизнено сенатори и също така се определя как и в какъв период от време бившият президент на Руската федерация ще може да влезе в горната камара след напускане на длъжността.

На практика новият законопроект, внесен от самия Путин, ще му гарантира легален имунитет и държавни привилегии, докато умре, коментира „Дейли Мейл”

Според държавните медии в Русия този ход може да се разглежда „като знак, че се полага основата за евентуален преход на властта в Русия“.

Не за първи път хората предполагат, че Путин може да страда от болестта на Паркинсон.  Т.нар „походка на оръжейника“ с ясно намалено махане на дясната ръка в сравнение с лявата му, често е била повод за коментари.

Според British Medical Journal асиметрично намаленият замах с ръка е класическа характеристика на болестта на Паркинсон и може да се прояви при хора, които все още не са диагностицирани, но са с предразположение към по-късно развитие на болестта.

Путин обаче винаги е създавал образа на силен човек, който редовно се занимава с езда, борба и други физически дейности.

Неговият говорител Дмитрий Песков заяви, че спекулациите със здравето на лидера са „доста неоправдани“, допълва „Мирър”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук