Британският премиер Борис Джонсън и неговата приятелка Кари Симъндс се сгодиха и очакват бебе, заяви говорител на двойката, цитиран от Sky News.

„Премиерът и мис Симъндс са много щастливи да обявят годежа си и че очакват бебе в началото на лятото“, заяви говорителят.

55-годишният Джонсън, за когото се смята, че има пет или шест деца, се съгласи на развод с втората си съпруга Марина Уилър по-рано този месец, като двойката се раздели след над 25 години брак през 2018 година. Джонсън и Уилър имат четири големи деца.

Премиерът се опита да предпази децата си от политиката. По време на изборите през ноември Джонсън отказа да коментира семейството си, като заяви че „не са се кандидатирали на тези избори“.

Кари Симъндс влезе в историята на Даунинг стрийт 10 през юли, след като стана първият несемеен партньор на премиер, обитавал някога резиденцията. Симъндс работи с Джонсън по неговата кампания за преизбиране на кмет на Лондон през 2012 г. Тя се присъедини към партията на консерваторите през 2009 г. За кратко работи като шеф на комуникациите на Консервативната партия през 2018 година.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!