Брекзит

Британските законодатели ще гласуват за правителствения „план Б“ по Брекзит, както и за няколко изменения в плановете на кабинета днес и това може да промени начина, по който Обединеното кралство ще се справи с оттеглянето от Европейския съюз.

Търговският секретар на Великобритания Лиъм Фокс заяви, че има много по-малък апетит за Брекзит без сделка с отслабването на германската икономика, предаде Би Би Си.

„Свидетели сме на отслабването на германската икономика, свидетели сме на отслабването и на френската икономика и ето какво мисля относно схващането на ЕС – че можем просто да премахнем всякакви сътресения, които биха възникнали от излизане без сделка: има много по-малко апетит за това“ – каза той.

Ще има още една възможност законодателите да гласуват против Брекзит без сделка, заяви Фокс, цитиран от Би Би Си. Изявленията идват, след като британският премиер Тереза Мей докладва на правителството за плановете си по Брекзит миналата седмица, след поражението на законопроекта за оттегляне в Камарата на общините.

Мей каза, че има намерение да помоли Брюксел за повече отстъпки относно ирландската граница в опит да осигури подкрепата на колегите си от Консервативната партия и техните съюзници – Демократичната профсъюзна партия (DUP).

Законодателите от различни партии внесоха изменения, които биха могли да бъдат поставени на гласуване днес и, ако бъдат приети, ще повлияят на начина, по който правителството ще продължи с плановете си за Брекзит.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук