Една от най-успешните продукции на Бродуей за всички времена – мюзикълът „Евита” ще гостува в България. Датата е 21 февруари 2018, а мястото е зала 1 на НДК. С музика от Андрю Лойд Уебър и текст от Тим Райс шоуто съчетава най-доброто от класическата традиция на музикалния театър и хитови музикални композиции, отличени с престижни награди.

Мюзикълът е представен за пръв път през 1975г., като главната роля на Ева Перон се изпълнява от Джули Ковингтън. През февруари 1977г. нейният запис на песента „Don’t Cry For Me, Argentina“ достига до първо място в класациите на Обединеното кралство. „Another Suitcase in Another Hall“ достига също световна популярност. Въпреки големия успех на мюзикъла на територията на Европа, „Евита“ така и не задминава успеха на „Исус Христос суперзвезда“ в САЩ.

От 1979 мюзикълът се изпълнява и в Бродуей. И на двете места постановката е режисирана от Харолд Принс.

Мюзикълът „Евита” се играе над 40 години на Уест Енд Лондон и Бродуей и е преведен на над 14 езика. Той е сред най-играните и най-обичаните мюзикъли на Андрю Лойд Уебър в световен мащаб, заедно с „Исус Христос Суперзвезда”, „Фантомът на операта” и „Котки”.

Британският композитор Андрю Лойд Уебър е автор на 16 мюзикъла, 2 саундтрака и латински Реквием.

След големия успех на мюзикъла, плановете били да бъде заснет филм, режисиран от Кен Ръсел. Плановете за филмиране се осъщестяват едва през 1996г., когато  театралната постановка е адаптирана за големия екран с Мадона (като Евита), Антонио Бандерас (като Че) и Джонатан Прайс (като Перон).

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук