Бруклин Бекъм, Никола Пелц

Бруклин Бекъм наруши общоприетите традиции и взе двойно фамилно име след сватбата с дъщерята на милиардера Никола Пелц Младоженците дори се преименуваха в социалните мрежи: сега и двамата носят фамилното име Пелц Бекъм.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @brooklynpeltzbeckham

Въпреки това решение да озадачи много фенове на Бруклин, то също бе подкрепено в определени кръгове, защо бе възприето като нарушение на „сексистките традиции“.

По традиция жената е тази, която трябва да вземе фамилията на съпруга си след брака. Както отбелязва семейният адвокат Ейми Фоузър в интервю за The Guardian, това означава, че съпругата след сватбата става „собственост“ на съпруга. Но нарушаването на тази традиция в обществото не се приветства и дори не се осъжда.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @brooklynpeltzbeckham

„Мисля, че в следващите 10-20 години ще видим повече гъвкавост по този въпрос. Въпреки това не трябва да се очаква голям напредък: поради факта, че хетеросексуалните жени и мъже продължават да са изправени пред стигма, ако не се придържат към традиционните възгледи”, изтъкна Рейчъл Робнет, която е професор в Университета на Невада.

Тя добави, че приятели и познати на мъжа, който е взел двойна фамилия, често го смятат за най-малко авторитетен в една връзка, а съпругите са подложени на натиск от съпрузите си, ако отказват да вземат фамилията му.

Самият Бруклин реши да вземе двойно фамилно име в знак на любов към жена си. „Бруклин е до уши влюбен в Никола – това е доказателство за неговата преданост и любов към нея”, разкри вътрешен човек пред The Sun. Феновете на Бруклин забелязаха, че не всички са съпричастни с решението му. Така майка му Виктория Бекъм коментира под една от сватбените снимки: „Поздрави, г-н и г-жо Бекъм. Добре дошли в семейството”.

Това даде основание на абонатите да подозират, че Виктория не одобрява решението на сина си, а някои дори предположиха, че тя е против този брак. Бруклин и Никола се подготвят за сватбата от няколко години, като преди сватбата подписаха брачен договор.

 Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук