на снимката: Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутатът от БСП Таско Ерменков

След изслушването на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в Народното събрание ГЕРБ и БСП отново влязоха в режим на словесни нападки.

Депутаът от червените Таско Ерменков определи изслушването като „кризисна ПР акция без съдържание“.

„Вие явно още един път доказвате, че живеете в един паралален свят, нямащ нищо общо с действителността“, каза Ерменков и подчерта, че днес не е трябвало да се говори не за успехите, а за проблемите.

Според депутата днес е трябвало с прости думи да се обясни откъде ще се вземат 600 млн. лв. за довършване на магистрала „Струма“ и колко дупки има по новопостроените пътища. По думите му, „колкото и да е раздута администрацията, тя не стига, за да има по един чиновник на дупка“.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пък се изяви като защитник на Нанков и призова БСП да спрат със спекулациите.

„По пътищата на България няма значение кой от коя политическа сила е. Всички искаме да имаме по-добра инфраструктура и инвестиции, както и безопасност по пътищата“, изтъкна той.

Цветанов заяви, че се надява на подкрепа от опозицията за завършването на важните инфраструктурни проекти у нас.

По време на изслушването си Николай Нанков отново заяви, че АМ „Хемус“ ще бъде завършена до 2024 г. Остават около 90 км, които през 2019 г. от Велико Търново до пътен възел „Буховци“, област Търговище ще бъдат търгувани и 2019 г. ще започне тяхното изграждане.

Нанков увери, че новата автомагистрала „Хемус“ ще отговаря на всички изисквания. Той посочи още, че от автомагистрала „Струма“ през тази година предсрочно ще бъдат завършени 24-те км от Кресна до Сандански с почти 8 месеца.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук