Корнелия Нинова

БСП все още има бележки по проекта на управленска програма и ще проведе нов разговор с кандидата на „Продължаваме промяната“ за министър-председател Асен Василев, съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти днес. Тя изрази надежда бележките да бъдат уточнени до края на деня и крайният вариант на програмата да бъде официално обявен.

Според Нинова „основата на управленската програма е много добра“, но БСП иска още няколко цели да залегнат в нея: „Държим в програмата да влязат безплатни лекарства за деца до 14 години. Нещо, което в първоначалния вариант, имаше подкрепа. Радваме се, например, че е прието нашето предложение за безплатни учебници на деца от 1-ви до 12-ти клас“.

Тя препрати към мандатоносителя отговора на въпроса дали кабинет с премиер Асен Василев ще събере парламентарна подкрепа и замълча след питането дали присъствието на премиера в оставка Кирил Петков в новия състав на правителството е „червена линия“ за БСП.

По-рано днес съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов заяви, че от неговата група нямат сериозни бележки по програмата. Той призова за диалог с парламентарната група на „Има такъв народ“, за да се осигури подкрепа за правителство с мандата на „Продължаваме промяната“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук