Христо Проданов
На снимката: Христо Проданов

БСП не възнамерява да се среща с Росен Плевнелиев и Соломон Паси, които са част от контактната група, излъчена от ГЕРБ-СДС, за разговори с партиите. Това заяви Христо Проданов от БСП днес в ефира на bTV.

Левицата ще ги уведоми за отказа от среща в официално писмо още днес, каза още Проданов.

По предварителни график, разпространен от офиса на президента на България в периода 2012 – 2017 година Плевнелиев, той и Соломон Паси – министър на външните работи на България в периода 2001 – 2005 година, трябваше да се проведат среща с БСП на 22 октомври, събота.

Вчера пък ГЕРБ заявиха, че „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ отказват срещи с контактната група. Вижте повече.

Според Проданов консултациите при президента Румен Радев ще започнат още следващата седмица.

Той коментира и предложението за кандидатура за председател на НС от БСП. Проданов заяви, че кандидатурата ще бъде излъчена днес в 17 часа.

„Ние смятаме, че председателят на парламента трябва да е хладнокръвен човек с опит, който може наистина да владее залата и да въдворява ред в това, което се случва в Народното събрание. Той трябва да знае добре парламентарните процедури, защото това е изключително важно, за да може наистина парламентът да е ефективен. В последните три Народни събрания видяхме, че парламентите изобщо не работят ефективно. Голяма роля в това парламентът да бъде ефективен и да работи за разрешаване на проблемите на хората е ролята на председателя на парламента“, коментира Проданов.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук