ДБ Христо Иванов, Асен Василев и Кирил Петков
На снимката: Христо Иванов, Асен Василев и Кирил Петков. Снимка: БГНЕС

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ отказват срещи с контактната група, ръководена от президента Росен Плевнелиев и министъра на външните работи Соломон Паси, чието създаване предложи ГЕРБ. Това стана ясно от думите на Георг Георгиев от ГЕРБ в интервю за БНР. Групата трябваше да разговаря политически с партиите и да търси евроатлантическо обединение.

По предварителни график, разпространен от офиса на президента на България в периода 2012 – 2017 година Плевнелиев, той и Соломон Паси – министър на външните работи на България в периода 2001 – 2005 година, трябваше да се проведат среща в сутринта на 21 октомври с формацията на Кирил Петков и Асен Василев (ПП), а на 23 октомври – с  формацията на Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев (ДБ).

И „Продължаваме промяната“, и „Демократична България“ преди днешния ден са заявявали, че няма да водят разговори с ГЕРБ за създаване на правителство.

Чрез създаването на контактна група ГЕРБ имаха за цел да разговарят с двете формации, но не пряко, а през посредници с доказано евроатлантическо мислене.

Ако „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ не разговарят с Паси и Плевнелиев, контактната група остава да говори със самите ГЕРБ-СДС, с „Български възход“, с ДПС и с БСП. От „Възраждане“ пък не получиха покана за разговор.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук