Нинова - Зарков
На снимката: Корнелия Нинова и Крум Зарков

БСП се разграничава от тримата министри в служебния кабинет – Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев, които са част от Националния съвет на БСП, съобщи днес лидерът на партията Корнелия Нинова. Тя допълни, че не са имали намерения тримата да бъдат изключвани и остават членове на партията.

„Тези, които са назначени за министри, зам.-министри, областни управители и зам.-областни управители, участват в това правителство в личното си качество, а не с мандат на БСП и не като представители на партията”, посочи Нинова.

Тя подчерта, че БСП няма да носи политическа отговорност за техните действия оттук нататък, както и за тези на цялото правителство. „Смятаме за недопустима намесата на президентската институция във вътрешнопартийни дела на политически партии”, категорично заяви Нинова.

Днес БСП събра Националния си съвет, за да обсъди изборите и казуса с министрите. Вижте повече. 

В деня, когато БСП върнаха третия мандат на президента неизпълнен, Корнелия Нинова заяви, че Радев не е провеждал разговори с БСП относно участието на представители на партията в служебния кабинет. Тогава тя посочи, че БСП няма да носи отговорност за действията на тези нейни представители в кабинета. Вижте повече.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук