Нинова БСП

Партиите в 46-ото Народно събрание прочетоха декларации по повод последния ден от дейността му. Корнелия Нинова изчете тази на „БСП за България“. По думите й големият грях на 46-ото НС е, че не се намери разум за промяна.

„46-ото НС е урок, дано да сме добри ученици и да сме го научили. Днес става въпрос за България“, заяви тя.

По думите й има сериозни причини да се стигне до тук. 46-ото НС е започнало по грешен начин.

„Началото беше сбъркано, защото сложихме разделителни линии – партии на статуквото и нови без да отчитате, че това да си в парламента не значи, че си част от модела на ГЕРБ. Ние бяхме в НС и се борихме“, каза Нинова.

Според нея, ако се следва логиката на партиите на протеста , то те, участвайки в два парламента, вече са част от статуквото.

Липсвал е разум да се състави мнозинство, каза още лидерът на левицата.

„Липсата на разум е втората причина да се стигне до тук. Стигна се спечелилата партия да се обявява за опозиция – на кого – на себе си. Интересите на Аз-а взеха връх над интересите на държавата. Стигна се до лични обиди с оценки за флората и фауната. Ние не влязохме в скрити разговори. Бяхме разумни с цел да се направи трайно мнозинство за промяна.

Промяната е тук. Направихме актуализация на бюджета. Всички партии си приписват кой какво е предложил. Важното е, че го направихме. Важното е, че парите от актуализацията не се раздаваха от джипове, а това стана тук. Ние не вникнахме обаче в същността на проблема, просто закърпихме положението за три месеца“, добави Корнелия Нинова.

Тя пожела смислена предизборна кампания на останалите партии.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!