депутати

БСП поиска спешно изслушване на премиера Бойко Борисов в пленарна по казуса с водата в Бургас. Предложението обаче беше отхвърлено.

Опозицията внесе своя проект на решение с мотива, че оповестената на 27 ноември информация от министъра на околната среда и водите Емил Димитров, който от парламентарната трибуна предупреди за бъдеща водна криза и призова депутатите за помощ и спешни мерки, е изключително притеснителна.

Малко по-късно обаче двама негови колеги – министрите на земеделието и на регионалното развитие Десислава Танева и Петя Аврамова го опровергаха, наричайки твърденията му „хаотични разсъждения“. След спешна среща при премиера пък самият Димитров промени мнението си, заявявайки, че водна криза няма да има.

„Заплахата от водна криза се оказа истински политически водевил“, коментира днес депутатът от опозицията Манол Генов, който аргументира предложението за изслушване на премиера.

„Съчувстваме на министъра на екологията. В това управление, дори и да искаш да работиш, има много хора, които ти пречат. Как изведнъж в петък имаше водна криза, а след няколко часа се оказа, че в Бургаско има вода за 50 години напред?“, попита Генов.

В крайна сметка едва с 55 гласа „за“, 95 „против“ и 10 „въздържал се“ парламентарното мнозинството отхвърли предложението на левицата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!