На снимката: Министърът на земеделието и храните Десислава Танева

Земеделският министър Десислава Танева отговори на отправените обвинения на колегата си от екоминистерството Емил Димитров. Изказванията дойдоха от парламентарната трибуна.

Първо екоминистърът съобщи, че се задава водна криза в земеделието и, че Бургас е на път да повтори Перник. Той обвини министерствата в липса на комуникация и бавене вземането на решения.

„Ние сме колеги, винаги сме имали пряка комуникация, понякога малко затруднена”, каза Танева и продължи: „Изключително съжалявам, че трябва да влезем в това ниво на комуникации и тези наши комуникации, които винаги са били в оперативен план, да стават в момента чак през пленарна зала. Когато за първи път разбрах, че той е преболедувал COIVD-19 беше наистина много разстроен, проведохме един много дълъг разговор, може би над 50 минути, беше много афектиран в началото в чисто човешки план за заболяването и за грижите по възстановяването му”, обясни Танева пред депутатите.

„Да”, каза Танева в края на отговора си, „ние сме в тежко време. Пандемия – всеки преминава през някакви изпитания, чувства, може би не достатъчна грижа за себе си, но все пак трябва да осъзнаваме отговорността на позициите, които заемаме и трябва да говорим и да работим по начин, който води до резултат и подобрява средата за обществото”, заяви Танева.

Във връзка с изявлението, което направи днес министърът от коалиционното правителство, регионалният министър Петя Аврамова, към чието министерство Димитров също отправи критика, каза, че тя за разлика от Танева не го приема като обвинения, а по-скоро приема изказването му в НС като „хвърлени в публичното пространство хаотични разсъждения”

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!