Георги Свиленски
на снимката: Депутатът от БСП Георги Свиленски

Георги Свиленски от БСП заяви от трибуната на Народното събрание, че в „парламента има мнозинство“. Това се случи, след като депутатът опита да оправдае вече гласуваното предложение на БСП да се отнеме думата от народните представители за обсъждане по един от най-важните параграфи в промените в Изборния кодекс, който касае именно хартиената бюлетина.

След неуспешен опит от „Продължаваме промяната“ заседанието да бъде прекратено, чрез процедура по прекратяване на заседанието, БСП предложиха да се прекратят дебатите по въпросния параграф, засягащ хартиения вот. Предложението направи Георги Свиленски от БСП, а то бе подкрепено от БСП, ГЕРБ и ДПС:

гласуване

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ реагираха остро на прекратяването на дебатите по параграфа, тъй като по думите им той е ключов.

„Не е нормално, ограничавайки нас – и мен, и моите колеги, да направим изказвания от тази трибуна по най-важния параграф по този законопроект, да лишавате българските граждани да разберат за какво става въпрос. Става въпрос за кражбата на вота на българските граждани!“, заяви от трибуната Кирил Петков. „Това не може да продължава така!“, каза още той.

„Моля ви, да напомните на всички народни представители в тази зала какво се случва, когато те се опитат да насилят волята на българския народ“, обърна се пък Асен Василев към председателстващия заседанието Росен Желязков. „Последния път ги изнасяха с бял автобус„, допълни той, като изказването му предизвика аплодисменти, но и гневни реакции.

Тогава дойде и редът на Свиленски да отговори на Асен Василев, като каза, че „трети народен представител в рамките на пет минути се опитва да заплашва българските народни представители в някакви бунтове“.

„Стига се призовавали от тази трибуна за бунтове, защото бунтовете ги видяхме. Сега в парламента има мнозинство, което иска да работи, която работа вие искате да саботирате“, каза Свиленски, признавайки за мнозинството между ГЕРБ, ДПС и БСП, които са генераторът зад изборните промени.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук