Корнелия Нинова
На снимката: Корнелия Нинова.

Коалиционните разговори за това да предоставим или да не предоставим военна помощ на Украйна ще продължат след завръщането на българската делегация от Киев. На посещението ще участват три от четирите партии, участващи в управлението, след като БСП е потвърдила своето решение да не изпраща представител в Украйна.  

Представители на Продължаваме промяната, ДБ и ИТН заминават утре за Украйна, като от ДБ ще се включи ген. Атанас Атанасов, от ИТН – Станислав Балабанов, а от „Продължаваме промяната” – Калоян Икономов.

„Темата остава отворена, конкретика няма. Решението ще се избистри след посещението на българската делегация в Украйна“, каза след заседанието Станислав Балабанов.

След заседанието Балабанов заяви, че коалиционните преговори ще продължат, след като българската делегация се запознае с „реалната картина там”.

„Ще проведем среща с господин Зеленски, за да чуем и неговото мнение по темата. И на база на информацията, която получим в Украйна, и с която се запознаем, след това ще обсъждаме отново на коалиционен съвет, за да е ясно всичко оттук нататък как ще се случва като график в парламента, и респективно в Министерски съвет.”, заяви Балабанов.

Преди началото на съвета Станислав Балабанов заяви, че решението на БСП да не изпраща човек в делегацията за Украйна, е поредното слабо държавническо поведение. „Беше важно всички да идем, за да можем да добием представа всъщност какво се случва, но това е тяхно право, тъй като това не е в коалиционното споразумение”, каза той.

По отношение на оръжията нашият лидер има ясно изразена позиция, а нашата политическа формация ще бъде свободна по съвест да гласува в пленарна зала, така че ще видим какво ще реши пленарната зала, добави Балабанов. Той смята, че България трябва да има ясна, конкретна, единна позиция.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук