Нинова, НС
На снимката: лидерът на БСП Корнелия Нинова

БСП сезира Конституционния съд за Закона за социалните услуги.  Законът предизвика протести и заради страховете на хората действието му беше отложено до 1 юли тази година.

От БСП смятат, че до тогава има достатъчно време Конституционния съд да се произнесе. Мотивите са събрани в 38 страници.

„През март 2018 година беше обнародван Законът за социалните услуги. Негови текстове породиха много напрежение в българското общество, много тревоги и страхове в български семейства. Имаше и протести. Тогава поехме ангажимент, който днес изпълняваме. Внасяме с необходимите подписи Закона за социалните услуги в Конституционния съд, с 38 страници аргументи. Нека Конституционният съд да каже има ли в Закона текстове, които противоречат на Конституцията“, допълни още лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в парламента.

Тя подчерта, че това е правовият ред в държавата и БСП, като парламентарно представена партия, изпълнява ангажимента, който е поела. Тя припомни, че е било отменено влизането на закона в сила от 1 юли 2020 година, именно заради възникналите страхове и напрежение. „Очакваме решението на КС“, каза Нинова.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!