Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви в Благоевград, че „роенето“ през последните години е направило левицата по-слаба и сега се поставя началото на обратния процес – обединение със структурите на партия АБВ.

„Днес в Благоевград се поставя началото на обратния процес, защото структурите на АБВ в областта заявиха желание да напуснат АБВ и да се влеят в редиците на БСП. Онези, които са били членове на БСП, ще си възстановят членството в БСП. Онези, които не са били членове на БСП, искат да станат такива. По нашите правила това стана в разговор с общинските председатели, които изразиха желание да приемат отново за членове на БСП онези хора, които досега бяха в структурите на „АБВ“, обяви Нинова.

Според нея това не е еднократен акт. С него се поставя началото в Благоевград, но има сериозно заявени желания и намерения в още в 4 области в страната от областни ръководства на АБВ. Има заявени и такива намерения от структури на „Движение 21“, на партия „Зелените“ също.

„Въпреки сложните ни отношения с АБВ през годините се стигна до този момент, защото ни обединява обща цел – общата ни лява политика, общата ни представа за това как трябва да се промени управлението на страната, за да доведе до по-висок стандарт на живот на хората, до по-силна икономическа политика, до по-силна социална политика. Отваряме вратите на БСП широко за всеки, който споделя нашите политики и поведение и е готов заедно с нас да провежда тези политики с общата цел, която имаме – сваляне на управлението на ГЕРБ и предлагане на нов модел на управление на държавата. Целта – подобряване живота на хората”, разясни лидерът на БСП.

Димитър Атанасов, два мандата общински председател на АБВ, започна с шега, че промяната започва наистина „от тук, но не от Благоевград, а от Петрич“. Заедно с Атанасов бяха и Димитър Димитров, младежки лидер на областното ръководство на АБВ, и Мартин Божиков, който е организационният секретар на национално ниво на партията.

В декларацията, показана лично от Атанасов, се потвърждава, че членовете на АБВ от Пиринско настояват да се влеят в редиците на БСП заради идеологически различия, както и заради нагнетяващото се напрежение. Според написаното, АБВ от Благоевград призова ръководството на партията да намери общ език с БСП и методи за стабилизиране на политиките. Между централното ръководство между АБВ и БСП разговор не е имало, потвърди Никова, а Атанасов подчерта, че не АБВ е свалила доверието си към Атанасов, а обратното.

Според Нинова вече бившите членове на АБВ са се уверили, че БСП е автентична партия, че е последователна и не предава хората, които я следват.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук