ограда
източник: Facebook

Депутатът от БСП Николай Цонев публикува в личния си профил във „Фейсбук” две снимки, на които се вижда как част от оградата по българо-турската граница е паднала.

Фотосите са му изпратени от граждани и са направени на 12 км от Малко Търново, област Бургас, в местността „Дълбокия дол“.

„Искаме да разберем има ли нередности. В крайна сметка как е построена тази ограда? Тук веднага правя препратка с пътищата и магистралите, защото те се строят по същия начин“, смята Цонев. Според него рухналата част от съоръжението може да се определи като сериозен пробив в националната сигурност на страната.

Истинността на снимките потвърди депутатът от „Обединени патриоти“ и доскорошен вицепремиер Валери Симеонов. Той подчерта, че става дума за отнесен от дъждовете на 29 ноември участък с дължина от около 30-40 метра. Симеонов посочи, че падналото количество дъжд е било 70 литра на квадратен метър, а по същото време е имало и наводнение в Одрин. „Така ще бъде и занапред. Оградата не е направена на жълтите павета, около „Александър Невски“. Тя е направена на изключително насечен терен“, обясни Симеонов. Той увери, че вече се работи по възстановяването на участъка, а за това има осигурени средства.

На мястото има поставен 24-часов граничен пост, който ще остане там до окончателното отстраняване на проблема

Събореният участък от оградата на българо-турската граница предизвика реакции в парламента.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!