Калоян Паргов
На снимката: Калоян Паргов

Оставката на Крусев е шах на пешката, за да спасим царицата. Така председателят на градския съвет на БСП-София и председател на групата на общинските съветници от левицата в Столичния общински съвет Калоян Паргов коментира оставката на зам.-кмета по транспорта на София Евгени Крусев.

Евгени Крусев депозира оставката си днес и обясни, че вчера следобед е получил призовка в качеството му на обвиняем от прокуратурата във връзка с проверката, която се прави на ремонта на столичната ул. „Граф Игнатиев“. Паргов припомни, че от групата на БСП в столичния общински съвет многократно са призовавали персонална политическа отговорност да понесе кметът Йорданка Фандъкова, а според него Крусев играе ролята на „буфер, който пази кмета в критична ситуация“.

Лидерът на БСП-София е категоричен – оставката на Евгени Крусев не решава проблема.

Калоян Паргов коментира и темата с мръсния въздух в столицата и редица големи градове в страната. „Нито зелени, нито безплатни билети ще реши проблема с мръсния въздух“, смята той. В тази връзка от БСП имат конкретно предложение –

„Парите от данък „стари автомобили“ трябва да бъдат насочени конкретно към справянето с проблема със замърсяването на въздуха. „Мръсният въздух допринася до увеличаването на смътността. Този проблем изисква спешни мерки“, призова Паргов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук