Евгени Крусев
на снимката: Зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев

Заместник-кметът по транспорта на София Евгени Крусев подава оставка.

Това съобщи той на извънреден брифинг в Столичната община. Като повод за оставката си Крусев посочи, че е призован от прокуратурата като обвиняем за ремонта на ул. „Граф Игнатиев“.

Вчера късно следобeд получих призовка от Прокуратурата във връзка с проверката на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Призован съм в качеството си на обвиняем.“, каза Крусев.

По негови думи най-мъжката постъпка би била да си подаде оставката, за да може разследването да тече нормално. Той категорично заяви, че ще защити името си.

Зам.-кметът в оставка съобщи още, че Столична община съдейства по всички възможни начини на разследването.

„Оказваме пълно съдействие на всички разследващи органи, които се занимават с ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Изпратили сме цялата документация, която е изискана. Ще продължим да оказваме пълно съдействие. В качеството си на възложител на процедурата нося отговорност и ще продължа да я нося и в хода на проверката на Прокуратурата“, коментира Евгени Крусев.

Крусев съобчи, че през следващата седмица ще се яви в Прокуратурата, за да даде показания по случая, но все пак защити ремонта на „Граф Игнатиев“.

„Към момента можем да кажем, че ул. „Граф Игнатиев“ от един ориенталски битак стана една от красивите улици на София. Вярвам, че в скоро време ще бъдат завършени всички детайли около този ремонт. Надявам се скоро да се възстановят трамвайните маршрути“, каза още той.

Припомняме, че некачественият ремонт и реконструкцията на емблематичната столична улица „Граф Игнатиев“ предизвикаха недоволството на столичани. Критики бяха отправяни към Евгени Крусев заради евтините материали, с които ремонтът е извършен, некачествената работа и пропуснатите срокове.

Трамваите по улицата трябваше да бъдат пуснати през ноември, но това все още не се е случило, а ремонтът се точи с месеци.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!