Корнелия Нинова
На снимката: Корнелия Нинова

БСП спират преговорите за съставяне на правителство с „Продължаваме промяната“. Причината за решението е изгонването на 70-те руски дипломати. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след съвместно заседание на Изпълнителното бюро и парламентарната група на БСП.

„Решението да бъдат изгонени 70 дипломати от Русия е безпрецедентно в българската дипломатическа история. Това е на прага на скъсване на дипломатическите отношения. За нас то е абсолютно неприемливо и по начина, по който е взето, и по съдържанието в него“, заяви лидерът на БСП.

Нинова твърди, че това решение е взето еднолично от премиера Петков.

„Всеки, който твърди, че има такова решение на Министерски съвет, като например вицепрезидентът Йотова, да го докаже“, каза Нинова.

Лидерът на левицата все пак си оставя възможност за връщане на масата на преговори – ако от „Продължаваме промяната“ предложат друг премиер, а Кирил Петков „поеме отговорност за действията си.“

„За пореден път премиерът Кирил Петков взема еднолични решения по въпроси, засягащи националната сигурност и вътрешна, и външна. Досега проявявахме разбиране и толерантност.“, обвини премиера Нинова.

Тя заяви, че от БСП  ще поискат заседанието на парламента да е закрито, за да може да изслушат шефа на ДАНС за доклада, който е изготвил и предоставил.

Освен това Нинова поиска президентът Румен Радев да свика спешно Консултативния съвет за национална сигурност поради твърдението на президента, че той също не е видял доклада на ДАНС.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук