Емил Кошлуков
на снимката: Емил Кошлуков

Съветът за електронни медии (СЕМ) не избра нов генерален директор на Българската национална телевизия днес. След три неуспешни опита да се обедини около кандидатура, Емил Кошлуков ще продължи да заема поста. Процедурата за избор на нов генерален директор беше прекратена, като се очаква да започне нова процедура.

Двама кандидати събраха по два гласа – Венелин Петков и Сашо Диков. Настоящият директор на обществената БНТ Емил Кошлуков остана само с един глас.

До конкурса бяха допуснати общо осем кандидати- Сашо Диков, Ирина Величкова, Сашо Йовков, Василена Матакева, Емил Кошлуков, Венелин Петков, Красимир Ангелов и Светлана Божилова. През последните два дни СЕМ изслуша концепциите им за развитие на обществената телевизия.

Днес се проведоха три неуспешни опита да бъде избран нов генерален директор, а председателят на СЕМ Соня Момчилова обяви, че процедурата по избор се прекратява. Тя определи ситуацията като прецедент, но изразяваща нагласите на обществото.

Момчилова уточни, че  на следващото заседание СЕМ ще обяви нова процедура по избор, като надеждите ѝ са в нея да се включат още медийни хора, „телевизионери“, както тя се изрази.

Членът на регулатора Пролет Велкова обяви, че не се гордее с процедурата по избор, заради невъзможността на СЕМ да избере между възможни кандидатури. Велкова днес Пролет Велкова подкрепи бившия шеф на новините в bTV Венелин Петков.

Мандатът на Емил Кошлуков трябваше да приключи на 10 юли т.г. Той обаче ще продължи да изпълнява функциите на генерален директор, докато не бъде избран нов такъв.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук