Комисията по бюджет и финанси ще заседава в петък. Депутатите ще подложат на второ гласуване актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2021г., както и този на Държавното обществено осигуряване.

На 24 август актуализацията на бюджета бе гласувана на първо четене в пленарна зала. Със 130 гласа „за“ депутатите в 46-то Народно събрание дадоха съгласие за промяната в бюджета на страната за 2021 година. ПГ на ГЕРБ гласуваха против, а депутатите от ДПС се въздържаха при гласуването. Заваляха и предложения за промени между първо и второ четене.

Вчера от БСП представиха предложенията си за промени между двете четения. Във вторник парламентът ще заседава извънредно, за да приеме на второ четете окончателната актуализация на бюджет.

12 министри на парламентарен контрол

Днес в петъчния парламентарен конрол ще вземат участие 12 министри. Той ще започне с въпрос, отправен към служебния премиер Стефан Янев за мерките на правителството по отношение на рязко повишаване на основни стоки, храни и услуги.

Контролът продължава с въпрос, зададен на Гълъб Донев, служебен заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика за подпомагане на самоосигуряващи се лица в условията на продължаваща пандемия.

Трети ще отговаря Бойко Рашков, служебен заместник министър-председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи на въпрос за създаване на филиал на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в община Сатовча.

Следват въпроси към министрите Христо Бозуков, Андрей Живков, Асен Василев, Стойчо Кацаров, Янаки Стоилов, Виолета Комитова, към която има отправени 15 въпроса. Ще отговарят още министрите Велислав Минеков, Георги Тодоров, Кирил Петков и Асен Личев

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук