Комисия за енергийно и водно регулиране
Комисията ще заседава на 1 юни за цените на тока и парното

Средно с 3,63 процента да се повишат цените на електрическата енергия за битовите клиенти в страната от 1 юли. Това предвижда публикуваният в страницата на
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) доклад за утвърждаване на цени в сектор „Електроенергетика“.

В доклада се посочва, че цената за клиентите на енергоразпределителните дружества в страната ще се повиши средно между 3,41 на сто и 4,24 процента.

На 1 юни от 10:40 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно утвърждаване на цени в сектор „Електроенергетика“, считано от 1 юли, става ясно от проектопрограмата на регулатора.

След това комисията ще вземе окончателно решение за цените на свое закрито заседание.

Пак от 1 юли се предвижда и повишение на топлинната енергия.

Средно с 0,05 процента поскъпване на парното и топлата вода за клиентите на „Топлофикация София“ се предвижда в доклада на КЕВР. Средното повишение на цените в Пловдив на „ЕВН България Топлофикация“ ще е с 0,14 процента. За „Топлофикация Плевен“ средното увеличение на цената на топлинната енергия ще е 0,07 на сто, за „Топлофикация Бургас“ – с 0,28 процента, за „Веолия Енерджи Варна“ – 0,35 на сто, за „Топлофикация Враца“ – 0,05 процента, за „Топлофикация ВТ“ – 0,11 на сто.

Най-голямото поскъпване на топлинната енергия – средно с 11,45 на сто, е за клиентите на АЕЦ „Козлодуй“. Цената на парното и топлата вода ще бъде по-ниска средно с 0,66 процента за клиентите на „Топлофикация Перник“.

КЕВР извършва проверка в „Топлофикация-София“ заради сигнали за високи сметки, съобщава Дарик.

На 1 юни от 10:00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за утвърждаване на цените на топлинната енергия от 1 юли.

Още икономически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук