Лена Бориславова
На снимката: Лена Бориславова

Националната сигурност е българска отговорност и важна част от българския суверенитет. Никоя друга държава не може да ни влияе какъв избор ще направим при бъдещите реформи. Това написа Лена Бориславова от ПП-ДБ в своя Фейсбук профил след записа на отцепилия се от коалицията Радостин Василев.

„Открито заявяваме, че за всеки кандидат, който ще предложим за бъдещи назначения в службите, ще държим да има чисто минало, да не е бил част от престъпна група в България и Европа, както и че не е бил агент на вражеска държава или на държавна сигурност“, категорична е тя.

„Не сме съгласували с никое посолство предложения за нито една от службите до този момент, но при крайните назначения и като част от законовите процедури се информират партньорските служби в рамките на задълженията ни като членове на европейския съюз и НАТО (и за да могат да имат достъп до информация). Няма да допуснем никой да повлияе на нашето силно желание за реформа на службите и за съставяне на редовно правителство, което да освободи ръководството на българските служби от дългогодишни зависимости“, подчертава Бориславова.

Пред Би Ти Ви тя заяви, че „лицето Борисов не е важното в случая и неговото премахване не е решава проблеми на България“.

„Става въпрос за проблеми, които България има последните 30 години. Има публични убийства извън България на престъпници. Имаме атентати не атентати срещу главния прокурор. Прокуратурата е обявила война на Народното събрание“, каза Лена Бориславова.

Тя отрече да има договорки да се пази имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Бориславова призовава „всеки да чуе пълния запис, за да се чуят с какви притеснени партийците дебатират“.

„Влязохме в една дълга дискусия, за да вземем решението как да реализираме втори мандат. Бяха изказани най-различни чувства, емоции, страх – ще има ли бюджет. В те разговори със страшно напрегната обстановка, не си стоиш удобно на дивана и да спиш, като господин Василев. Нормално е в такава среда не всеки да е обрал емоции си и не всеки израз да е прецизен“, подчерта тя.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук