Николай Слатински
На снимката: проф. Николай Слатински.

Аз съм българин, кръвно свързан с Македония. Винаги съм бил български патриот и съм отстоявал българските национални интереси. Според фамилните предания в къщата на моя прадядо в село Стоб са гостували Гоце, Даме и Яне.

Разбирам всички български сантименти към Македония.

Но!

Черновата на българското вето за членството на Македония в ЕС е писана в Москва и в Белград.

Това вето е позиция, наложена на България от Петата колона на Москва у нас. Позицията ни бе втвърдена от президента Радев, а с началото на войната на рашистите срещу Украйна неговата путинофилска маска падна окончателно.

Всички агенти за влияние на Кремъл у нас, цялата българска проруска Пета колона е категорично за ветото.

Ветото не решава нито един, абсолютно нито един български стратегически проблем в Македония. То отслабва фатално българските позиции в Македония. То отслабва и отчасти парализира ЕС. Това вето е изцяло несъмнено срещу евроатлантическата солидарност.

То е вредно и опасно за националната ни сигурност. И е класически пример за национално предателство, прикрило се лицемерно и шовинистично с националния ни трибагреник.

Каквото и да изпитвате към скъпата на българските ни сърца Македония, знайте очевидното и прозрете очевадното:
Българското вето е злостен и зловреден антибългарски ход, чието агресивно отстояване поражда безумно сладострастно чувство в Белград и се приема като колосален геополитически удар на путинския рашизъм, с който Кремъл се гордее и самодоволно потрива ръце, че е провел перфектно и перфидно активно мероприятие, последиците от които много трудно могат да се оценят, но при всички случаи са блестящ и безкръвен успех за Москва, постигнат твърде икономично от финансова гледна точка и без особено мобилизиране на руския шпионаж в страната ни.

Текстът е от Фейсбук профила на проф. Николай Слатински, експерт по национална сигурност. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук