галя димитрова
на снимката: Галя Димитрова, директор на НАП

Въпреки безпрецедентната хакерска атака срещу НАП, при която изтекоха личните данни на над 5 милиона български граждани, въпреки очевидния непукизъм на председателката Галя Димитрова, която отказа да си прекрати отпуската по време на кризата, служителите в Националната агенция по приходите са си раздали 30 милиона лева бонуси „за постигнати резултати”.

В същото време НАП обжалва глобата от 5 милиона и 100 хиляди лева, наложена им от Комисията за защита на личните данни, пак заради хакерската атака.

За едно тримесечие само 70 човека не са взели ДМС-та, съобщи пред БТВ Галя Димитрова.

„В тези 70 човека се включва целият ръководен състав на агенцията и всички колеги, които са пряко свързани с информационни системи и информационна сигурност – не са получили за едно тримесечие“, казва Галя Димитрова.

Изп. директор на НАП обаче разкрива, че следващите тримесечия „получиха, тъй като те положиха извънредни усилия за оптимизиране на дейностите ни свързани с информационната сигурност“.

„Резултатите, които постигна НАП, които са резултат на всички, на целия екип на НАП и са рекордни за миналата година – почти 24 милиарда и ръст от почти 3 милиарда – мисля, че обосновават това, че служителите на НАП заслужават да получат бонуси“, казва Димитрова.

Попитана дали това компенсира допуснатата грешка и изтичането на информацията, Димитрова каза, че „говорим за неща, които няма как да сравняваме“.

От началото на годината Галя Димитрова взима и по-висока заплата. Повече прочетете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук