галя димитрова
на снимката: Галя Димитрова, директор на НАП

Шефката на НАП Галя Димитрова, която отказа да прекъсне отпуска си това лято, въпреки мащабната хакерска атака срещу Агенцията, при която изтекоха данните на над 5 милиона българи, получи повишение на заплатата.

Днес, с решение на Министерския съвет, бе увеличена основната месечна заплата на шефа на НАП на 5 500 лева, считано от 1 януари.

В решението на кабинета се посочва, че увеличението е свързано с повишаването на разходите за персонал в бюджетните организации за 2020 г.

В бюджета за тази година е предвидено увеличението на разходите за заплати в бюджетната сфера с 10%, като при гласуването на закона бе посочено, че ръстът за всеки служител ще е индивидуален и ще зависи и от оценката за работата му.

Повишението на заплатата при Димитрова е точно с 10% след като от началото на миналата година отново с мотива за вдигане на всички заплати в бюджетната сфера с 10% е била вдигната до 5 хил. лв.

„При формиране на основната месечна заплата е отчетен водещият принос на изпълнителния директор на приходната администрация за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2019 г., свързани със събираемостта на приходите и доброволното изпълнение на задълженията“, пише в мотивите на Министерския съвет.

С такъв мотив бе решението и миналогодишното повишение.

Галя Димитрова не понесе отговорност за атаката срещу НАП от това лято. Бяха отстранени двама души на ръководни постове, но не и Димитрова. По времето, по което стана пробивът, Димитрова беше в отпуск, но отказа да го прекрати заради важни лични причини.

„Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуска. Имах много важна и изключително отговорна лична причина за това. Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план“, коментира тя тогава.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук