дънки, поплавък

Човек, паднал зад борда, бе спасен, като оцеля в морето на Нова Зеландия, защото си направил поплавък от дънките си, съобщи „Ройтерс“.

Германецът Арне Мурке казал за местни медии след като бил прибран от морето, че е имал късмет, че знаел трикът с дънките, иначе нямало да издържи да идването на спасителите. Според съобщенията на местните издания 30-годишният мъж паднал от борда на яхта на 28 км от крайбрежието на залива Толага в сряда, 6 март.

Той направил възли на краищата на крачолите, извадил ги над водата, за да се напълнят с въздух, и после ги натиснал във водата с отвора за обуване надолу, за да задържат уловения въздух, като така си направил нещо като спасителен пояс или поплавък, за който да се държи.

Спасителен хеликоптер успял да открие германеца около 3 и половина часа по-късно след падането му от кораба. Изображения на Мурке, плуващ във водата преди спасяването му вече се въртят из интернет.

Хеликоптерната спасителна служба на Лоуи публикува съобщение във „Фейсбук“, според което братът на пострадалия е алармирал за липсата му още от яхтата, веднага след падането на Мурке. От казаното остава неясно защо при положение, че за падането се е разбрало много бързо, германецът е останал в морето с часове, а не е прибран от яхтата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!