Неси
Поредната неясна снимка засвидетелства шестата "среща" с Неси за тази година /източник: Сън/

Турист твърди, че е видял Лохнеското чудовище по време на ваканция със семейството си, но не осъзнавал това, докато не погледнал направените снимки. В края на краищата г-н Ван Шуербек записа в „Официален регистър на срещите с Неси“ седмото за годината свидетелство за наблюдение на легендарното Неси, съобщава „Сън“.

По-рано тази година чудовището е било видяно от пожарникар и тази шеста за годината среща с описва като „класическа“. Рос Макоули и колегите му били шашнати от 4-метровото същество, което той заснел с мобилни телефон.

На 8 юли Рос карал край езерото, когато видял светъл силует точно под водната повърхност, на 100 метра от група каякари. Първо помислил, че е подводна скала и продължил, но скоро се сетил, че такава никога не е имало на това място. Обърнал колата и приближил обекта, който междувременно се размърдал и отплувал към средата на езерото. По думите му обектът преодолял 120 метра за около минута, и то срещу вятъра.

Мъжът наблюдавал това, което може де е било Неси, около 5 минути. По думите му то няма дълъг врат и изразена глава, просто масивен корпус, дълъг около 4 метра и широк около 1,20 метра. На цвят съществото било светлосиво. Накрая то се гмурнало дълбоко и повече не се показало.

Макуоли после показал снимките на другите пожарникари, но никой не можал да определи какво е това същество.

Гари Кембъл от „Официален регистър на срещите с Неси“ заяви, че шестата за тази година е била от класически тип, при който не са видени шия и глава на животното. Кадрите от тази „вълнуваща“ обаче среща са твърде неясни, а силуетът на животното – почти неразличим на фона на водата. Кембъл подчерта, че под водата те може да не са били видими за каякарите. По думите му това е било вълнуващо свидетелство, но не доказва съществуването на Неси. Той разкри, че една трета от свидетелствата за наблюдения на животното идват от уеб камери, разположени край езерото и си пожела един ден да има такива навсякъде, за да обхванат езерото в „наблюдение на 360 градуса“.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!