Сингапур
Сингапур. Снимка: Pixabay

Сингапур е най-безопасната държава в света за туристи според класацията на „Дъ Суифтест“, специализиран американски уебсайт в областта на застраховането. Следващите места заемат Дания, Нидерландия, Швейцария и Израел.  

Уебсайтът базира своя индекс за безопасност при пътуване, като сравнява броя на смъртните случаи в резултат на убийства, пътни инциденти, природни бедствия, лоши санитарни условия и други фактори в 50-те най-посещавани страни в света. В топ 20 на най-сигурните държави за туризъм влизат Обединеното кралство, Италия, Испания и Австралия.

Списъкът на „Дъ Суифтест“ с най-смъртоносните страни за туристите беше оглавен от Южна Африка. Други страни в този списък са Мексико, Бразилия, Китай и Иран, а САЩ заемат 20-о място, съобщава БТА.

Проучването призовава туристите никога да не пътуват, без да са проучили потенциалните опасности на дестинацията, която планират да посетят, както и да вземат предпазни мерки, докато са в чужбина, и да не пътуват сами.

Според данни на министерството на туризма на Израел повече от 2 милиона туристи са посетили страната между януари и октомври тази година.

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук