Хиполенд

Данъчни и икономическа полиция влязоха в офисите на „Хиполенд“. Четиринадесет представители на 4 държавни институции дойдоха на проверка още в 10.00 часа днес в централния офис на „Хиполенд“ АД в гр. София. Агенциите са НАП, Икономическа полиция и Главна дирекция „Надзор на пазара“. Впоследствие в проверките се включи и още 1 агенция – „Митници“. Проверяват се и магазините за играчки на компанията.

„Убеден съм, че тези изненадващи проверки, организирани в един и същи ден, в един и същи час, нямат нищо общо със споделеното от редица традиционни и социални медии мое „Отворено писмо“ по повод особения сълзотворен спрей, който бе употребен на 2 септември 2020 г. срещу протестиращите“, споделя иронично Изпълнителният директор на веригата Мариан Колев.

Освен в централата, проверки се извършват и в магазините за играчки. В момента представители на НАП проверяват и обекти на „Хиполенд“ в София и в страната.

Акцията идва два дни след като от веригата магазини за детски играчки публикуваха отворено писмо в социалните мрежи до управляващите, подписано от изпълнителния директор Мариан Колев.

В него той изразява огромната си лична „благодарност“ към полицая, който на протеста в центъра на София, лично напръскал в лицето от 20 см разстояние 17-годишния му син, дошъл,  да изрази открито и като свободен европеец оята гражданска позиция.

„Благодаря Ви, г-н полицай, че едва не ослепихте едно 17-годишно момче, което по никакъв начин не Ви е застрашило, като го напръскахте не с обикновен сълзотворен газ, чието действие е краткотрайно, а с химическо оръжие, което може да доведе до трайни увреждания”, се казва още в писмото.

Колев открито заявява, че подкрепя протестите. Служители на „Хиполенд“ също бяха забелязани на антиправителствените протести още в първите дни.

„Горд съм, че през целия си съзнателен живот съм създал и развивам бизнес, че давам работа на над 350 човека, че плащам до стотинка предвидените от законите данъци и осигуровки, за да осигурявам заплатите включително на хората, които днес ни „пазят“, обгазявайки и ослепявайки децата ни”, заявява още директорът на „Хиполенд” .

Веригата „Хиполенд“ е създадена през 2005 г. и има 30 магазина във всички по-големи градове на България и онлайн продажби.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!