Даниел Митов
На снимката: Бившият външен министър Даниел Митов и адвоката му Ина Лулчева.

„Не съм „сламен човек“, а политик с отговорности“! Така Даниел Митов коментира и определението „сламен човек“ (подставено лице – бел. ред.), което той получи от съпредседателя на ДБ Христо Иванов.

„Сламен човек“ е този, зад който не стои ясна политическа отговорност, зад който не стои ясен политически субект, минал през избори, който може да носи тази отговорност.

Другите политически партии в момента са в търсене на такъв човек славен човек, ние предлагаме хора, зад които стоят над 800 хиляди избиратели“.

От ГЕРБ са отправили официална покана към „Демократична България“ за водене на разговори по възможността за съставяне на правителство, съобщи председателят на групата Десислава Атанасова. Първият от разговорите е насрочен за днес, от 16.00 часа, в зала „Запад“ на Народното събрание.

ГЕРБ иска институционален, а не медиен диалог

„Сериозните политически партии трябва да имат институционален диалог, а не медиен“, посочи Атанасова, която подчерта, че намерението на ГЕРБ е публично и прозрачно да обсъдят възможността за правителство с техен мандат, който вече им бе връчен от държавния глава.

ГЕРБ днес няма да преговаря с ДБ

„Ясно е защо започваме с „Демократична България“. В коалицията има партия – ДСБ, която е член на Европейската народна партия. Философски и идеологически това са колегите, с които трябва да започнем, тъй като сме от едно политическо семейство“, посочи номинираният за премиер Даниел Митов. Думите си той изрече преди ДБ да откажат поканата за разговори на ГЕРБ днес.

Утре ГЕРБ преговаря с партията на Слави

От ГЕРБ заявиха намерение утре да отправят покана към „Има такъв народ“, а ако двете партии не се явят на разговорите или не постигнат съгласие, те ще върнат мандата.

ДБ си иска проверка на „Росенец“

Депутати от най-голямата парламентарна група изпревариха и „Демократична България“ със събирането на подписи за създаване на анкетна комисия, която да провери всички факти и обстоятелства около парк „Росенец“. От партията изразиха намерение тя да провери законосъобразни ли са били действията на длъжностите лица, без значение дали са от централната или местната власт, по отношение на всички обекти, намиращи се на територията на парка.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук