Бойко Борисов кабинет

„Не, няма да се кандидатирам за президент! Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието и да се срещнем на нови избори, когато и да са те!“

Това написа в личния си профил премиерът в оставка Бойко Борисов. По време на изписването си от болницата той отговаря на въпроси на чакащите го журналисти. Тогава не стана ясно какъв точно отговор дава на този въпрос, час по-късно в профила си във Фейсбук беше добавен писмен коментар над видеото.

Ако не направят правителство, са страхливци

„Ако партиите, които днес демонстрират огромно мнозинство в парламента, не направят правителство, а вкупом изтичат при президента Радев, за да им направи служебен кабинет, това ще бъде проява на безотговорност и страх“. С тези думи Борисов провокира партиите да се обединят и да съставят кабинет.

Монолитното им гласуване показва задкулисие

„Задкулисните договорки вече прозират зад необяснимите монолитни гласувания в парламента. Омразата, която днес ги обединява, обаче върши работа за кратко. След това е необходимо да покажат своя капацитет. Ние, за разлика от хората на задкулисието, ще проведем официални разговори за подкрепа на предложеното от нас правителство. Преговорният ни екип ще действа конструктивно, защото успехът на изборите и огромното доверие, което ни беше гласувано на вота, ни задължава да бъдем максимално отговорни към държавата“, каза още Бойко Борисов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!