Ще търсим подкрепа от „Демократична България“, както и от партиите и парламентарните групи, които са близо идеологически до нас, за съставяне на Кабинет, обяви кандидат-премиерът Даниел Митов на брифинг пред президентството, след като ГЕРБ-СДС получиха мандат за съставяне на правителство. 

Ще поканим и групата на „Има такъв народ“. Ще обмислим варианти за това какъв кабинет може да се състави,

Даниел Митов обаче заяви, че няма да се търси подкрепа от БСП и ДПС. Митов е категоричен, че процедурата няма да бъде бавена. Той коментира и предложенията за министри. По думите му това са хора с ясни биографии и добра професионална подготовка, готови от първия ден на встъпването в длъжност да влязат в ролите си за решаване на пандемичната обстановка, коментира Даниел Митов.

Надявам се, че в българския парламент може да се възстанови нормалното държавническо говорене, каза още кандидат-премиерът, като добави, че държавата има нужда от стабилен кабинет.

Той заяви, че преодоляване на пандемичната криза е основният приоритет. След това преодоляване на икономическата криза и затвърждаване на партньорството с ЕС и НАТО в геополитически план.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!