Даниел Смилов
На снимката: Даниел Смилов.

В специално интервю за ДЕБАТИ.бг политологът Даниел Смилов коментира политическата обстановка у нас преди европейските избори.

По отношение на призивите на българския евродепутат Светослав Малинов всички партии от демократична десница да се обединят, политологът заяви, че това би било най-добрият вариант за тях. По негови думи и за СДС и ДБГ би било положителна крачка да се присъединят към „Демократична България”, за да използват вече създадената база от избиратели там.

„Предполагам, че партии като СДС и ДБГ се страхуват, че може да дадат гласове, а да не получат признание. Мисля, че страховете им са неоправдани, защото дори да се явят сами или ако се явят в друг формат (било то с НФСБ или други), по-голямо признание няма да получат, напротив – ще се размият.”

Във връзка с управляващата коалиция политологът коментира, че тя не е по-стабилна от преди, но не е и по-нестабилна, независимо от решението на патриотите да се явяват на европейските избори по отделно.

БСП пък са в изключително затруднено положение, макар и да успяха да спечелят точка пред ГЕРБ с позицията си по промените в Изборния кодекс, смята Смилов. Според него въпреки, че управляващите са в по-слаба позиция в последно време, левицата все пак не успява да спечели преднина поради грешната си политика да се превръща във все по-консервативна партия.

Цялото интервю с Даниел Смилов очаквайте по-късно на страницата на ДЕБАТИ.бг.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук