46-годишна жена е открита мъртва в автомобил, паркиран пред блок в столичния квартал „Младост“, съобщи пресцентърът на МВР. Сигналът е подаден на тел. 112 в 20:47 часа от мъж, с когото живеела на съпружески начала.

46-годишната Станка Марангозова е простреляна в главата, а до тялото й криминалистите са открили бяла роза. Прозорецът на автомобила е бил свален. Изстрелът е бил чут от приятел на жената, с когото тя говорила по мобилния си телефон.

Тя е била дъщеря на д-р Кънчо Марангозов, който е бивш директор на бургаската болница и депутат от БСП в 38-ото Народно събрание.

През 2011 година 46-годишната жена бе задържана при акция на ДАНС по разследване за измами и пране на пари. По-късно Софийската градска прокуратура е внесла обвинителен акт в съда срещу Марангозова за източването на над 65 милиона лева в периода от 2008 до 2011 година.

През 2013 г. в интервю пред Нова телевизия Марангозова заяви, че се страхува за живота си, защото е получавала заплахи. През същата година жената се барикадира в мезонета си в кв. „Витоша“, за да не допусне въвеждането във владение на новите собственици. Апартаментът бе продаден на публичен търг заради две неплатени ипотеки.

Марангозова се е представяла за инвестиционен посредник и така е завлякла десетки, сред които са Румен Николов – Пашата, както и небезизвестният Димитър Желязков – Очите.

Списъкът с хората, които са измамени от нея е доста дълъг. Затова и първоначалната версия на полицията е свързана с финансовата дейност на Станка Марангозова. Самата тя не е била добре финансово. Справка в Търговския регистър показва, че от няколко години има запор за над 160 хиляди лева.

В миналото развива бизнес и с недвижими имоти, както и със строителство, но през последните две години насочва усилията си в слънчевите панели и еко – енергията.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!