протести
Нови протести в София и страната

17-и ден продължават протестите с искане за оставка на правителството и на главния прокурор. Десетки отново се събраха в т.нар. „Триъгълник на властта“ в центъра на София.

Протестиращи хвърляха домати и тоалетна хартия срещу сградата на Министерския съвет.

Движението по бул. „Цар Освободител“ бе блокирано, но протестът премина спокойно.

Заради проливния дъжд много от протестиращите се скриха в подлеза между президентството и Министерския съвет, където продължаваха да скандират „Оставка“ и „Гешев е позор“.

Все пак поройният дъжд стопи протеста и много хора се разотидоха.

Около 300 протестиращи, които останаха навън отново блокираха движението по бул. „Княз Ал. Дондуков“ и застанаха пред Министерски съвет с викове „Оставка“.

Шествия и протести имаше и в други градове на страната.

Протестиращите подготвят „летен лагер“ пред Министерския съвет

Инициаторите на протестите с искане за оставките на правителството и главния прокурор обявиха „Общонационален митинг-протест“ в София, насрочен за 10 часа в сряда.

„Нека се съберем всички заедно, за да чуе управляващата мафия гласа на цяла България. Да пробием глухата власт с вашия глас. След митинга започва нашата „ваканция“, се казва в призива на организаторите във „Фейсбук“.

Един от организаторите на протеста адв. Николай Хаджигенов призова за блокиране на цялата страна в сряда и участие в национален митинг-протест. Отново призова и за оставка на цялото правителство и главния прокурор Иван Гешев.

 

Протестът в сряда  не отменя блокадите в страната и вечерните протести, казват организаторите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!