анкета

На фона на напрегната политическа обстановка, след разпадането на управляващата коалиция по вина на „Има такъв народ“, и вотът на недоверие срещу правителството, изглежда, че президентът Румен Радев сякаш пришпорва нещата и бърза да се върви към предсрочни избори и назначаване на служебно правителство.

Това най-силно си пролича с прибързаното и неуместно назначаване на дати за консултации с парламентарно представените партии, веднага след вота на недоверие.

В интервю за британския „Гардиън“ премиерът в оставка Кирил Петков изрази опасения, че при служебно правителство България ще направи завой към Русия. По този повод ДЕБАТИ.БГ ви попита: Смятате ли, че служебно правителство, назначено от президента Румен Радев  ще върне руските интереси у нас?

84, 52% от нашите читатели са съгласни с премиера в оставка Кирил Петков и са на мнение, че служебно правителство, назначено от президента Румен Радев ще позволи на руските интереси и влияние да се завърнат. Само 10% от тях са посочили, че това няма да се случи, а 5% са отговорили, че не могат да преценят.

С оглед на последните събития този развой на събитията и вероятността за нови избори изглеждат все по-вероятни.

anketa 1

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук