анкета

Бушуващата в Украйна война раздели света и доведе до вътрешнополитически трусове. Авторитарните държави по света като Китай, Иран и Северна Корея подкрепиха Кремъл. Европейските демокрации застанаха твърдо на страната на Украйна.

Разделение има и у нас, президентът Румен Радев заяви, че не одобрява позицията на българското правителство, но вероятно мнозинството в парламента ще я подкрепи. Става въпрос за отпускането на финансова помощ до 80 млн. евро за Украйна, които обаче трябва да бъдат гласувани от парламента с промени в бюджета.

По този повод попитахме нашите читатели дали подкрепят тази помощ за нападнатата от Русия държава. Резултатите се оказаха изненадващи.

36,95% от гласувалите одобряват отпускането на помощ, а 63.05% от тях не съчувстват на братския славянски народ на Украйна и не желаят да му помогнат да се защити от агресията на режима на Путин, който отне вече живота на хиляди хора и изпрати в емиграция още милиони

Припомняме, че нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 г. се превърна в най-опустошителния и кървав конфликт в Европа след Втората световна война .

Подкрепяте ли решението на служебното правителство да отпусне 80 млн. за Украйна?
За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук