Делян Добрев
На снимката: Делян Добрев

Делян Добрев от ГЕРБ обвини правителството на Кирил Петков, че са прибирали комисионни чрез офшорни сметки и повтори всички опорки на ГЕРБ, които слушаме предизборно от седмици. Интересното е, че накрая той чистосърдечно си призна че няма доказателства за думите си.

На преден план отново се преекспонира темата за газа, която преди изборите става все по-актуална. Според Добрев през последните месеци България е купувала газ от „Газпром“, но с 28% по-скъп. Бившият министър на икономиката и енергетиката обясни твърдението си със сложна схема. По думите му през юли цената, на която сме купували синьо гориво е трябвало да бъде 86 евро. Вместо това обаче страната ни започва да купува газ от румънската „Винтерхаус“ за 110 евро.

„Тази фирма е 100% собственост на „Газпром“ Швейцария. Влизаме в Търговски регистър и от там виждаме, че тази швейцарска фирма е 100% собственост на големия „Газпром“ и се представлява от Алексей Милер“, обясни Добрев.

Добрев не отчита, че „Газпром“ спря доставките на газ на България, и вероятно не сме имали изобщо вариант да купуваме газ директно, но също така обвини правителството на Петков, че не е приело новата схема на плащане, поискана от руския доставчик. После пък потвърди, че все пак „Газпром“ е ненадежден и България не трябва да купува газ него. Общо взето и той се обърка в обясненията си.

Според Добрев и ГЕРБ допълнителните пари над цената от 86 евро са отивали за комисионни чрез офшорни сметки, но това било само тяхно предположение и накрая дори си призна, че нямат доказателства:

„Нямаме доказателства, но търсим такива, подали сме сигнали в компетентните органи“, уточни Делян Добрев.

Добре е да припомним на г-н Добрев, че в живия живот, когато някой обвинява друг за нещо, но няма доказателства, това се нарича клевета. Вярно е, че арсеналът от клевети на ГЕРБ е богат, но за първи път ставаме свидетели и на толкова откровено признание, че това са свободни съчинения, за които нямат никакви доказателства.

Любопитно е дали избирателите ще се хванат на тази несръчна политическа интрига.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

3 КОМЕНТАРИ

    • Изгонен и върнат със зъби и нокти ще къса и хвърля Борисов е хитър като иматакива мекерета

  1. Май Делянчо живее в апартамента на майка си, която май го купила на невероятна цена от строителна фирма , санирала блокове в Хасково, ама няма доказателства. Май баща му със спестяванията си от заплатата във ВИК Хасково си направил фабрика за пелети в Родопите, ама няма доказателства. Май община Хасково учредила право на строеж върху общински терен за изграждане на фотоволтаична електроцентрала на близка нему фирма, ама няма доказателства. Май съм сигурен, че компетентните органи с това няма да се занимават, но и да го направят, май нищо няма да открият. Май и някакъв Кумгейт се вихреше в община Хасково, но той си остана без последствия. Така е като няма доказателства. Да му мислят Бивол, Бърд и Боец. Доказателствата са тяхна работа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук