Делян Пеевски
На снимката: Делян Пеевски

С промените в Конституцията ще получим една работеща, правова държава, в която ще сте спокойни и ще се чувствате защитени, посочи председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в разговор с представителите на Младежко ДПС, съобщиха от пресцентъра на партията.

„На 8 декември Народното събрание ще приеме промените на първо четене и ще имаме над 160 гласа, обяви председателят на ПГ на ДПС. На 12-ти ще е второто чете, а на 13-ти ще е трето. Вярвам, че на 13-ти ще се поздравим с приемането на новата Конституция“, каза Пеевски.

Пред участниците в срещата Делян Пеевски направи анализ на политическата ситуация, позициите на партията и взаимоотношенията във властта, посочват от ДПС.

Той подчерта, че правителството, подкрепено от абсолютно евроатлантическо мнозинство, не е перфектно, но след две години на политическо безвремие на служебни кабинети, сега България е на правилния път. Смятам, че съвсем скоро ще се вижда ефектът на това мнозинство и правителство и си струва да останете тук, в България, добави Делян Пеевски.

Форумът, организиран от съпредседателя на АЛДЕ Илхан Кючюк мина под наслов „Преосмисляне на Европа. Либералната визия за Европа на бъдещето“.

БТА припомня, че вчера в Разград министърът на правосъдието Атанас Славов заяви, че следващият месец-месец и половина ще е решаващ за конституционните промени, за това България да изгради истинско независимо правосъдие и от друга страна – ефективно правосъдие.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук