Николай Денков
Николай Денков Снимка: БГНЕС

В над хиляда населени места все още няма подаване на ток. Това заяви премиерът акад. Николай Денков на брифинг в Министерския съвет. Денков свика по-рано днес извънредно съвещание в Министерския съвет във връзка с тежката зимна обстановка в страната и бедственото положение в няколко области.

По думите му това е нещо, което може да се предвиди, но няма как да се предотврати в сроковете, в които може да се реагира в момента. Още от вчера всички областни управители направиха срещи на координационните си щабове, за да се подготвят за това, което се случи тази нощ и сутринта, каза още премиерът.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев обяви на брифинг в Министерския съвет, че армията е готова да се включи на помощ.

„Тази сутрин ми се обади областният управител на Велико Търново и дадох разрешение екипи от Националния военен университет да се включат в разчистването. Към момента няма други заявки“, зояви Тагарев.

По думите му Българската армия поддържа 24 формирования в готовност за действие в случаи като този и действа по заявка на председателите на кризисните щабове, обясни министърът.

От МВР съобщиха, че силите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ участват в локализирането и ликвидирането на 80 произшествия с 83 единици техника и 264 служители.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук