Иван Демерджиев. Снимка: БТА

„Отдавна съм апелирал към прокуратурата, и в частност към Иван Гешев, да си отварят очите за това, което става в държавата.“

Така служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира днешното изказване на главния прокурор, в което той обяви, че в държавата има политическа мафия.

Ако г-н Гешев е прогледнал към днешна дата, това е радостно, но не буди в мен възторг. Това трябваше да се случи много отдавна. Г-н Гешев трябваше да е прогледнал много отдавна и ръководената от него прокуратура много отдавна да е въвела върховенство на правото и възстановила чувството за справедливост. Когато си затваряш очите и оставяш да безчинстват определени политици, и чакаш да ти посегнат, за да провидиш нещо и да се обърнеш срещу тях, това е много закъсняла справедливост“, каза Демерджиев.

Вътрешният министър посочи, че отдавна призовава прокуратурата да се задейства по знакови дела.

Сто пъти сме коментирали делата, които седят „на трупчета“. Сто пъти сме коментирали спрени, прекратени производства. Какво трябваше да се случи, за да се провидят неща, които стават години наред. Нямаме време да продължим да имитираме борба с корупцията. Прокуратурата до голяма степен се е въздържала да прилага върховенството на закона срещу политиците. След като политиците могат толкова бързо да променят ситуацията с главния прокурор, който е най-силната фигура в съдебната власт в държавата, не редно това“, допълни вътрешният министър.

„Не отричам имената, които главният прокурор назова. Това са част от имената, към тях могат да се добавят още“, коментира още той днешното изказване на Иван Гешев. „Резултатите, за които Иван Гешев говори, че е постигнал в мандата си, не ги е постигал, но се надявам да ги постигне“, каза още Демерджиев.

Той посочи, че в МВР не са депозирани данни за заплахи към семейството на главния прокурор. „Ако има такива заплахи, нека да подаде сигнал“, каза още служебният министър на вътрешните работи.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук