Според „Демократична България“  няма никаква нужда от свикване на Велико народно събрание.

„Наблюдаваме маневри на последния етаж на днешната власт, която на практика се опита да имитира реформи, а основната цел е да се държи властта на всяка цена. Затова ние от „Демократична България“ призоваваме хората да не се хващат на тази голяма, но гола кукичка на задкулисието,“ заяви съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов.

Този ход на премиера е най-силното доказателство за неговата зависимост от това задкулисие, което се доминира от ДПС, коментира  още генерал Атанасов.

Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов посочи, че това, което е изкарало хората на улицата е икономическата криза и корупцията. Те искат модернизация и законност, отбеляза бившият правосъден министър, който е и съпредседател на „Демократична България.“

Опитът е да се върне разделението на хората и да бъдат приведени в опит на управляваемост. Затова Борисов иска ВНС и нова Конституция, коментира Христо Иванов.

Рестартът на демокрацията не се прави с нова Конституция, а с избори. Това е смисълът на демокрацията, подчерта Христо Иванов.

„Всеки, който иска да се превърне в диктатор,“ пише нова Конституция, завърши бившият правосъден министър.

Предложенията на Демократична България са за нов парламент с обновена легитимност, отчетност и отговорност на главния прокурор, истинска реформа на съдебната власт и ВСС, гражданко участие чрез законодателна инициатива и индивидуална конституционна жалба.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!