Сенат

демократиДемократите в Сената на САЩ не успяха да включат мащабна имиграционна реформа в предложението за бюджет от 3,5 трилиона долара за 2022 г., считано от 1 октомври.

Това решение е взето от независимия експерт по процедурни въпроси от горната камара. Неговият указ е публикуван от няколко американски медии, включително от авторитетни издания като Politico и The Hill.

Според експерта предложенията на демократите, които предполагат значително опростяване на получаването на гражданство за много мигранти в САЩ, се приравняват с „новата имиграционна политика“ на страната.

Демократите се опитаха да приемат тези предложения за опростена процедура като инициативи, свързани с бюджета. Това би могло да им позволи да избегнат съпротивата от страна на републиканците. Експертът реши, че това „не е подходящо“ в случая.

Лидерът на демократичното мнозинство в Сената Чък Шумер заяви, че членовете на неговата партия са „дълбоко разочаровани“ от решението на експерта. Той увери, че демократите ще продължат опитите да постигнат прилагането на тези реформи.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!