протест
Протест - ден 75

Протестиращи се събраха за 75-ия си антиправителствен протест в триъгълника на властта – между Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом. И тази вечер на протеста звучи музика.

Най-честата тема, която се обсъжда е утрешното трето Велико народно въстание. „Отровното трио“ още вчера призова участниците във въстанието да се снабдят с домати и яйца.

„В последните 10 дена сигурно няма пенсионер в България, който да не е превел по сметката на протеста допълнителните 50 лева подаяние от Борисов“, заяви адв. Николай Хаджигенов, четейки писмо от Иван Василев на 92 г., който два пъти изпраща 50-те лева по сметката на протеста, но „Отровното трио“ ги връщат.

„Светът гледа на нас като на варвари, но не заради нас, а заради вас, Борисов. Хунта която търгува с човешки животи и нарушава човешки закони. На всички им е писнало от Борисов, кражбите, лъжите, от липсата на върховенство на закона. Не, Борисов, ние не сме роби. Два пъти доказахме, че нас не ни е страх от вас и вече е време да си вървите“, добави още Хаджигенов.

Арман Бабикян заяви, че българските учени са горди да подкрепят протеста на този свободен площад, независимо къде се намират. Част от тях преподават в Австралия, САЩ, Великобритания, те не са забравили, че са българи, за разлика от хората, които ни управляват.

„Утре трябва този площад да е пълен. Всеки да вземе роднини, приятели, съседи, всички, които искат свобода, а не да затварят лютеница. Оценката е ясна – вън за Борисов, мутрите и мафията от властта на България, подчерта Бабикян.

Протестиращите го подкрепиха с викове „Оставка”.

„Днес формулата за успех се оказа, че е да бъдеш мутра. Но българите не искат да живеят така. Няма да допуснем тази власт повече у нас. И да, Борисов, и след теб няма да я допуснем, това е важно и за другите. Има две парламентарни сили, които ги поканихме да напуснат парламента. Те още са в Народното събрание. Така че ако случайно изберете утре някой друг, който не се казва Борисов, но се държи по същия начин, да знаете, че трябва отново да сме тук и да направим същото, независимо от коя партия е той“, каза още Бабикян.

Протестиращите изхвърлиха и 4 кашона с яйца по сградата на бившия Партиен дом.

Към 21 часа митингът премина в традиционното шествие към Орлов мост.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!